Ana Maria Martínez: ‘Creiem en el diàleg per recuperar el respecte i el sentit de les institucions’

Ana Maria Martínez: ‘Creiem en el diàleg per obrir un nou escenari a Catalunya, per recuperar el respecte i el sentit de les institucions’

La primera secretària de la Federació del PSC Vallès Oest s’ha mostrat optimista i esperançada amb el nou govern i ha fixat com a prioritats derogar la Reforma laboral, la Llei mordassa i desbloquejar les lleis catalanes de caire social.

Aquest dimarts el PSC Vallès Oest ha realitzat una reunió de la seva executiva i la primera secretària de la formació, Ana Maria Martínez, ha mantingut un contacte amb premsa en la que ha valorat positivament la investidura de Pedro Sánchez: “Creiem en el diàleg per obrir un nou escenari a Catalunya i per recuperar el respecte i el sentit de les institucions catalanes” i en aquest sentit, ha afegit :”Des del PSC volem ser mediadors i facilitadors d’aquest diàleg. El nostre primer secretari, com a bon coneixedor de la situació a Catalunya, treballarà també per trobar una solució”.

La primera secretària del PSC Vallès Oest ha admès que la situació té moltes complicacions, però s’ha mostrat “optimista i il·lusionada” amb la nova etapa que encetem. “Estabilitzar el país i negociar amb tots els grups que ens hem posat d’acord per fer possible el nou escenari, negociar com es continua endavant serà un repte que assumim amb esperança”.

Martínez ha criticat la maniobra del PP al Senat, que fent ús de la seva majoria preveu modificar els pressupostos: “entenem que és un mecanisme de pressió, conseqüència d’una moció de censura que els ha fet fora del govern. Al final hem d’apel·lar a la responsabilitat i si des del govern fa una setmana eren bons, des de l’oposició aquests pressupostos també haurien de ser bons per al conjunt d’Espanya”.

Ana Maria Martínez ha situat com a prioritat del nou govern la derogació de la reforma laboral i de la l’anomenada Llei Mordassa. Així mateix, ha apuntat que cal avançar en el desbloqueig de les lleis de caire social que el PP va bloquejar, portant-les al Tribunal constitucional i que fan referència a l’habitatge i a la pobresa energètica, entre d’altres qüestions.

Respecte a la demanda d’acostament dels presos catalans, Martínez ha reiterat que des del PSC “sempre hem dit que la presó preventiva és totalment desproporcionada com a mesura cautelar i seguirem treballant en aquest sentit”.

Deja un comentario